Iskolánk névadójára, Jurij Alekszejevics Gagarinra emlékeztünk április 12-én. Az első űrhajósra, aki körülrepülte a Földet.

1961. április 12-én indult Bajkonurból, Vosztok-1 űrhajójával.

A világ első úrhajósa 1961. augusztus 20-án Komlóra is ellátogatott. Ennek az alkalomnak az emlékére a Városház téren elhelyezett emléktáblánál diákjaink koszorút helyeztek el.

XXXVI. Gagarin Happy Hipo kupa női kézilabda torna

2024. április 12-én Komlón a Gagarin iskolában került megrendezésre a hagyományos Gagarin napi kézilabda torna. Mivel a III. és a IV. korcsoportos lányok is nemsokára országos elődöntőt játszanak, így mindkét korosztály „kapott” egy tornát, amely a felkészülését szolgálta a májusi versenyekre. A torna komoly hagyományokkal rendelkezik, hiszen idén 36. alkalommal került megrendezésre.

A III. kcs-os (2011-12) Gagarinos lányok eredményei:

Komló Sport Kft : Mohácsi TE 18 : 15 (11 : 10)

Komló Sport Kft : Tamási KC 28 : 13 (14 : 5)

Iványi István (edző): – Igazi értékmérő volt a Mohács elleni mérkőzés, hiszen ebben a korosztályban tavaly ők nyerték a tornát! Magas színvonalú meccsen nyertünk egy jó csapat ellen, ahol még azt is elbírtuk, hogy 4 büntetőt kihagytunk. A Tamási ellen 6:4-ig szoros volt a mérkőzés. Majd az egyre jobb védekezésünkből sokszor tudtunk rendezetlen védelem támadni, ami megalapozta a nagy különbséget. Összességében a 2 mérkőzés úgy gondolom jól szolgálta a felkészülést a diákolimpia országos elődöntőjére. Gratulálok a csapatnak és a külön díjasoknak egyaránt!

A III. korcsoportos keret tagjai:

Marosi Karina, Orsós-Buzás Leila, Bogdán Dorina, Kovács Hanna, Galambos Zsófia, Léber Alíz, Ragács Ramóna, Sebestyén Vivien, Szinger Anna, Schweitzer Zolna és Dóbiás Dorka.Edző: Iványi István

Végeredmény:   1, Komló Sport Kft.   2, Mohácsi TE  3, Tamási KC

A komlói játékosok közül külön díjat kapott: Marosi Karina, Bogdán Dorina, Kovács Hanna, Galambos Zsófia és Sebestyén Vivien.

A IV. kcs-os (2009-10) Gagarinos lányok eredményei

Komló Sport Kft : Tamási KC 29 : 19 (14 : 9)

Komló Sport Kft : Szászvár 54 : 6 (25 : 2)

Iványi István (edző): – Igyekeztünk mindkét mérkőzésben megtalálni azt, ami segítheti a felkészülésünket az országos elődöntőre. Láttam remek teljesítményeket ma is, melyekre nagy szükségünk lesz májusban, Lentiben a diákolimpián. Gratulálok a csapatnak és a külön díjasoknak egyaránt!

A IV. korcsoportos Gagarin keret tagjai:

Marosi Karina, Orsós-Buzás Leila, Boronyák Anna, Dömény Lili, Vajda Vivien, Nyári Fatime, Horváth Milla, Horváth Hanna, Bogdán Dorina és Sebestyén Vivien.Edző: Iványi István

Végeredmény: 1, Komló Sport Kft.   2, Tamási KC   3, Szászvár

A komlói játékosok közül külön díjat kapott: Dömény Lili, Orsós-Buzás Leila, Boronyák Anna, Horváth Milla, Vajda Vivien és Nyári Fatime.