Diákolimpia IV.kcs női kézilabda 2023-2024

2024. április 9-én Komlón került megrendezésre a IV. korcsoportos (2009-2010) női kézilabda Diákolimpia országos selejtezője, ahol a Dunaújváros és a Komló csapatai mérkőztek meg egymással Komlón, a Huszár Zoltán Sportcsarnokban. A tét nem kevesebb volt, mint az; hogy a győztes folytathatja az idei szereplését az országos elődöntőben.

Diákolimpia, országos selejtező, 1. mérkőzés

Gagarin Komló : Dunaújváros Dózsa 32 : 20 (16 : 12)

Diákolimpia, országos selejtező, 2. (visszavágó) mérkőzés

Dunaújváros Dózsa csapata visszalépett a visszavágótól.

Iványi István (edző): – Nagy gratuláció jár a CSAPATNAK a továbbjutáshoz! Ugyanis ellenfelünk tavaly ebben a korosztályban országos döntős volt! S ha ehhez hozzáveszem, hogy a 10. perben is még a Dunaújváros vezetett 9:7-re, akkor látható, nem adták ingyen a továbbjutást. 8 gólszerző játékosunk is bizonyítja, hogy van érték bőven ebben a csapatban, „több lábon állunk”. Így a nehezebb periódusokban mindig volt valaki, aki egy kicsit jobban be tudott segíteni a csapatnak. Az első félidő elején védekezésben nem találtuk meg a megfelelő távolságokat és a súlypontokat. Ahogy ezeket kijavítottuk, számunkra szinte egy új mérkőzés kezdődött. Hiszen az első 10 percet 9:7-re elvesztettük, a második 10 percet 9:3-ra nyertük és így 4 gólos előnyünk volt a félidőben. Ez azért is volt fontos, mert a 2 csapat megállapodott a meccs előtt abban, hogy ha az 1. mérkőzés végén 5 gól vagy annál nagyobb a különbség a két csapat közt, akkor a vesztes lemond a visszavágóról. A második félidő nagy taktikai csatát hozott, mert ellenfelünk nem adta föl, többször váltott védekezési stratégiát. De mi mindannyiszor jól tudtunk alkalmazkodni ezekhez így elértük a célunkat; ott vagyunk az országos elődöntőben, amihez még egyszer gratulálok minden játékosomnak!

A IV. korcsoportos Gagarin keret tagjai:

Marosi Karina, Orsós-Buzás Leila, Boronyák Anna, Dömény Lili, Vajda Vivien, Nyári Fatime, Horváth Milla, Horváth Hanna, Bogdán Dorina, Kovács Hanna, Galambos Zsófia, Ragács Ramóna, Sebestyén Vivien és Dóbiás Dorka.

A keret edzője: Iványi István

A Gagarin Komló ezzel bejutott az országos elődöntőbe, ami Zala vármegyében kerül majd megrendezésre.