Diákolimpia IV.kcs női kézilabda 2023-2024

2024. március 12-én Komlón került megrendezésre a IV. korcsoportos (2009-2010) női kézilabda Diákolimpia vármegyei döntője, ahova az elődöntők első két helyezettje jutott be. A 4 csapat körmérkőzéssel döntötte el, hogy melyik két csapat jut tovább az országos selejtezőbe, illetve az országos elődöntőbe.

A Gagarin Általános Iskola csapatának eredményei sorrendben

Gagarin Komló : Harkány 21:10 (11:4 )

Ezt az eredményt az elődöntőbből hozták magukkal a Gagarinos lányok!

Gagarin Komló : Kozármisleny 16 : 9 (10 : 6)

Iványi István (edző): – Extra bravúr a javából, főként azért, mert nagyon tartalékosan álltunk fel! Arról beszéltünk az öltözőben a meccs előtt, hogy ezt a meccset a védekezésünkkel tudjuk megnyerni. A 30 perc alatt kapott 9 kapott gól önmagáért beszél, különösen a második félidőben kapott 3 gól! Nagyon úgy fest, hogy a Bóly elleni meccsnek az lesz „csupán” a tétje, hogy a két továbbjutó csapat közül, ki lesz az aranyérmes; a Bóly vagy a Gagarin? Nagy gratuláció a játékosaimnak a továbbjutáshoz!

Bóly : Gagarin Komló 23 : 15 (10 : 9)

Iványi István (edző): – Gratulálok a Bólynak, reális eredmény született. Aki rálát a kézilabdára, tudja; ha egy csapat középső rotációjából hiányzik három(!) játékos, az a csapat nincs könnyű helyzetben… Nos mi így jártunk. 3 átlövőnk hiányzott „csak”: betegség, sérülés és középiskolai felvételi miatt. Helyettük 2 évvel fiatalabbakkal próbáltuk meg azt a bravúrt végrehajtani, amit a Kozármisleny ellen. Bár megint lőttünk annyi gólt, amennyivel nyerni lehetett volna, de ellenfelünk fizikális fölényét védekezésben nem tudtuk ellensúlyozni a jóval fiatalabb játékosainkkal. Amig újabb két játékosunk sérülés miatt ki nem esett, addig tudtuk tartani a lépést (20.p. 13:12). Reméljük, az országos selejtezőre teljes csapattal tudunk majd kiállni. Nagy gratuláció az ezüstérmes „hősnőknek”!!!

A IV. korcsoportos Gagarin keret tagjai:

Marosi Karina, Orsós-Buzás Leila, Boronyák Anna, Dömény Lili, Vajda Vivien, Nyári Fatime, Horváth Milla, Horváth Hanna, Bogdán Dorina, Kovács Hanna, Galambos Zsófia, Léber Alíz, Ragács Ramóna, Sebestyén Vivien és Dóbiás Dorka.

A keret edzője: Iványi István

A vármegyei döntő végeredménye:

1. Bóly mely csapat ezzel a országos elődöntőbe jutott!

2. Gagarin Komló, mely csapat ezzel országos selejtezőbe jutott!

3. Kozármisleny

4. Harkány